30 juni 2009

Hieperdepier


Dat was een slopende week training in Netvorice, Tsjechië. Het internationale gezelschap kon ik maar op het nippertje ontvangen in een opgeruimd lokaal want men was op maandagochtend nog volop aan het opruimen van het huwelijkfeest daarvoor. Al die jaren Duits/Oostenrijkse overheersing heeft de Tsjechen in ieder geval geen Gründlichkeit gebracht.

Afijn, Mike en ik hadden er nog een paar dagen Praag aangeplakt waar we samen met Nabiha de stad als een goede oude bekende opnieuw ontdekten. Onze laatste trip naar Praag was in november ruim 10 jaar geleden, en het was toen zo koud dat ik van ellende een muts kocht want de oren vroren me van de kop. Alle hoogtepunten van de stad en omgeving zijn we afgeweest (torens, burcht, paleizen, kasteel Karlstejn) afgewisseld met een terrasje of lokaal restaurant. Nu is de Boheemse keuken niet mijn favoriet vanwege de enorme overdaad aan varkensvlees, aardappels, brood en meelproducten, maar een lekker bakkie soep maken; dat kunnen ze als de beste. Ik heb wel weer wat ideeën opgedaan.

Morgen is Mike jarig maar uitgebreid vieren wil 'ie natuurlijk niet, mijlpaal of niet. Zou hij nu na ons weekendje uit alsnog ook ontbijt op bed verwachten?

Labels: ,