03 januari 2011

Digitale onthouding

Het was wel eens nodig vond ik: een week lang zelf opgelegde digitale onthouding. Dus nauwelijks mijn mail gecheckt, niet 'social genetwerkt' en zelfs het nieuws maar zijdelings meegekregen. En het was heerlijk! De hele week heb ik me met een batterij gedownloade films vermaakt; zie dit dan maar als mijn digitale zondiging. Af en toe even met de honden naar buiten maar dat was toch al geen succes door het knallende vuurwerk. Zelfs in het Zoelense bos waren we niet veilig dus moest Xara stevig aangemoedigd worden door te lopen.

Aan het einde van een drukke decembermaand hadden we een gezellige kerst met op kerstavond ouders en tweede kerstdag op chique met vrienden. En als het restaurant als afscheid een fles port meegeeft, kun je wel raden hoe de rekening was... Nieuwjaar hebben we gezellig gevierd met familie van Mike en ook daar zijn we onszelf te buiten gegaan aan heerlijk uitgebreid eten en drinken. Op Nieuwjaarsdag ben ik naar Deventer gegaan om de hele familie aldaar het beste voor het nieuwe jaar te wensen. En op een enkeling na waren we zowaar compleet. Bij terugkomst in Tiel zaten onze logĂ©es nog steeds op de bank, ze konden zich blijkbaar niet losrukken van zoveel gezelligheid ;)

En zoals aan al het goede een eind komt was dat ook nu weer het geval. Dus de boom onder plechtige dankzegging voor bewezen diensten versnipperd in de GFT-bak, de kerstversiering ingepakt en naar zolder gebracht en de lege flessen geordend (dat was schrikken) voor de glasbak. Ik snak naar een gewone maaltijd met een glas melk en mijmer alvast over ontluikende krokusjes in een prikkelend voorjaarszonnetje.

Fantastisch 2011!