15 augustus 2010

Antilliaanse Feesten


Ondanks dreigende voorspellingen waren de weergoden ons gunstig gezind. En als onderdeel van ons lijstje festivals van deze zomer hadden wij dit weekend ook één van onze hoogtepunten: de Antilliaanse Feesten in het Belgische Hoogstraten. Een verzameling van hiphop, salsa, soca, merengue en vele andere stijlen; al dan niet in fushion. You name it, they've got it!
Mike had consumptiedienst en haalde de drankjes terwijl Ana en ik alvast opwarmden bij Willy Chirino. Veel van de artiesten krijgen in Latijns Amerika hele stadions vol en klimmen hier gerust op het podium in een tent. De bewaking stond op scherp om enthousiaste fans van de bühne te weren. Aangename verrassing vond ik Tizzy & E La Kru uit Antigua. Opzwepende soca door een rasartieste met band. Energy! Niet voor niets most promising uit het Caribische gebied.

Tussendoor moest onze smaakzin natuurlijk ook worden geprikkeld en waar doe je dat beter in een antilliaanse foodcourt met kraampjes vol exotische maaltijden en snacks. En mocht je niet van de kruidige creoolse keuken houden: er stond ook een heuse Hollandse haringtent.

Als afsluiter - voor ons dan - gingen we naar Wyclef Jean, voormalige leadzanger van de Fugees. Naast eigen oud en nieuw werk had hij veel covers, maar dan geheel in eigen haitiaanse stijl. En zijn ambities steekt hij ook niet onder stoelen of banken want iedereen mocht het weten dat hij de nieuwe president van Haïti wil worden.

Tegen 3:00 uur 's nachts vonden we het welletjes. In Hoogstraten ging het feest nog een paar uur door maar wij hadden nog een ritje voor de boeg terug naar huis.

Labels: