06 mei 2010

We'll meet again


Tijdens een even gedenkwaardige als treurige Dodenherdenking met een rennende Beatrix, op de vlucht voor onzichtbaar gevaar, bleek nog eens te meer de kwetsbaarheid van publiek bij grote openbare evenementen. Hoe een schreeuwende éénling chaos kon veroorzaken bij mensen die schijnbaar op scherp stonden en weinig nodig bleken te hebben om in blinde paniek weg te rennen; niets ontziend op hun weg met een aantal gewonden tot gevolg. En het had nog veel erger kunnen zijn. De rust werd gelukkig binnen enkele minuten hersteld, niet in de laatste plaats door een zichtbaar geschrokken maar kordate Beatrix die zich hernam en de ceremonie liet vervolgen. Chapeau.


Na een dagje werken - ik voor 'de baas' en Mike de verbouwing op zolder - wilden we natuurlijk wel een beetje sfeer opsnuiven van alle festiviteiten rondom Bevrijdingsdag. Dus Mike en ik besloten het afsluitende concert aan de Amstel eens bij te wonen. Het concert begon met een luid applaus voor de koningin die volgens het publiek na de gebeurtenissen van de vorige dag wel een hart onder de riem kon gebruiken. Voorbereid op de kou hadden we onze winterjassen maar aangedaan en dat was gelukkig geen overbodige luxe. Muzikaal was het een mooi concert met gevarieerde licht klassieke en populaire muziek van Freek Bartels, Edsilia Rombley, Eva-Maria Westbroek en Marjon Lambriks. Het Limburgs Symfonie Orkest verzorgde de muziek. Het geluid zal vanuit de huiskamer ongetwijfeld mooier hebben geklonken maar de bijzondere en intieme sfeer (met duizenden nota bene) rondom de verlichte grachten mis je dan natuurlijk wel. Een mooie avond welke als vanouds werd afgesloten door een wegvarende zwaaiende Beatrix en Balkenende onder de begeleiding van Vera Lynn's We'll meet again.

Als dat geen leuk bruggetje oplevert; want morgen gaan Mike en ik weer op pad. Dit keer gaat de reis naar New York om vervolgens neer te strijken op Sint Maarten. En alsof dat nog niet genoeg is gaan we onder het mom van een bruiloft ook nog eens op verkenning naar de Dominicaanse Republiek.

We'll meet again.

Labels: ,