12 februari 2006

Oomzegger

Nienke van Hichtum zal niet voor iedereen een bekende naam zijn. Deze vrouw uit het begin van de 20e eeuw schreef diverse streekromans waaronder ook voor de jeugd. Tijdens mijn lagere schooltijd had ik al eens Schimmels voor de koets gelezen, welke nog steeds in mijn bezit is. Een boek over een Friese jongen die het avontuur opzoekt bij zijn oom in Amsterdam. En zijn oom introduceerde hem steevast als: 'dit is Sjoerd, mijn oomzegger'.
Zo heb ik ook al een paar officiële oomzeggers al wordt ik door de kids van mijn broers en zusters geen oom genoemd. Wel via Mike's familie en ik moet zeggen, 'oom Alexander' klinkt wel leuk hoor. Ingrid (zeg maar Inge) belde me donderdagavond met het bericht dat er weer een nieuwe bijkwam. Wat? Een nieuwe telg in het gezin. De naam is nog niet bekend maar wel dat het een jongetje is. Het duurt nog een paar weekjes maar dan komt de zwarte wollige lobbes aan in Diepenveen. Ben benieuwd of er nog een Beschuit met muisjes party wordt gegeven.
Heb Inge natuurlijk al overspoeld met goede adviezen over het socialiseren van de aanwinst door hem mee te nemen naar de stad en op bezoek, spelen met de kids en meer van dat alles. We hebben zelfs een echte kynofiel (leuk scrabbelwoord, zoek dat maar es op) in de familie dus aan goedbedoelde adviezen geen gebrek. Ben wel heel benieuwd naar de kennismaking hoor.
Welkom in de familie!
(Guys, als je dan toch een goede naam zoekt. Ik vind Youri erg mooi en stoer, dus ...)