31 januari 2006

Ashton Brothers

Het was alweer een paar maandjes geleden maar gisteren was het weer tijd voor theater. En theater betekent voor mij vaak een ritje naar Gouda aangezien Colette de aanstichter van dit alles is en zij daar haar thuistheater (...) heeft. Voorafgaand aan het spektakel hebben we gegeten in een klein restaurantje op de markt van Gouda, samen met twee vriendinnen van Co. Hier begon het al goed want als tegenhanger van onze olijke stemming, werden we vergast door een zuur mokkel in de bediening. Een beetje haast maken met de bestelling wilde ook al niet lukken want de kok was druk (met maar 4 gevulde tafeltjes in een restaurant!). Anyway, om het noodlot te tarten ook nog maar een toetje genomen dus om 19:55 uur was het sprinten naar het theater waar we een beetje laat (chique) aankwamen. Niet erg want we gingen zitten en meteen begon de voorstellling.

En die voorstelling, tja, hoe moet je dat nou omschrijven. Het was een gezelschap van 4 kerels onder de naam Ashton Brothers met de show Ballyhoo. Het was ontzettend hilarisch moet ik zeggen. Clownesk, mime, muzikaal, cabaret met een vleugje acrobatiek. Anders zou ik het niet kunnen omschrijven. Wel heel erg leuk met mooie subtiele humor. Zeker met alle vier op het podium moest je goed opletten want je mistte snel iets. Absolute aanrader hoor! Op hun site kun je evt. een filmpje van de voorstelling downloaden. Hier kun je wat korte stukjes zien.

Heb nog meer culturele uitjes in het verschiet met 19 februari Ruth Jacott met een latin programma en 20 februari Javier Guzman.