01 juli 2008

Roze Zaterdag

Afgelopen weekend was het dan zover: een in een roze kersenpakje gedompeld Flipje die de stakkers in de provincie het licht komt brengen (...). De parade heb ik niet helemaal gezien maar die vond ik niet echt bijzonder. Buiten het feit natuurlijk dat iedereen de grootste schik had. De tocht door de winkelstraat was wel gewaagd want door de smalle straten stonden de wagens meer stil dan leuk was. En arme Niels heeft er een lamme poot van het schakelen aan overgehouden.

Het echte feest was natuurlijk op het Plein waar alle kroegen met goedgevulde taps en luidruchtige muziek het publiek vermaakte. De optredens waren erg leuk en werden nagenoeg allemaal vertaald door twee enthouasiaste doventolken (driemaal raden wat de vertaling voor kroeg is). Met de 'echte' Robbie Williams, BearForce One en uiteraard Village People kon het feest niet meer stuk. Mijn god, ik kan geen YMCA meer horen. Het was vrijdag met de voorpret al supergezellig maar zaterdag was helemaal leuk. Een erg leuke sfeer met alle he-, ho- en bi's. Eerlijk is eerlijk, zo'n feest had ik nog niet meegemaakt in Tiel.

Tot in de vroege uurtjes ging het feest door en zoals de ongeschreven regels dat voorschrijven trokken de queens zich terug in de luxe kamers van Van der Valk en vleiden de dikes zich op hun slaapzakje op de camping.

Labels: