21 april 2008

Afscheidstournee

Tja, na ruim negen jaren voor dezelfde werkgever te hebben gewerkt komt de laatste dag in zicht. Mijn werkzaamheden had ik al beƫindigd en na wat laatste korte klusjes - de collega's werden blijkbaar toch wel een beetje zenuwachtig dat ik nu toch echt ging - begon anderhalve week geleden mijn afscheidsprogramma. Donderdags zaten we centraal in het land in een kroeg in het oude gedeelte van Nieuwegein (Vreeswijk) en werd ik onder de nodige dankzeggingen uitgezwaaid. Om me 'moed in te spreken' heette het dan.
Vorige week woensdag had ik met de collega's van het service center uit Lelystad nog een etentje. Dus ik, na een afspraak bij mijn nieuwe werkgever in Zwijndrecht, in de auto gesprongen op naar Lilitown. Daar kwam ik rijkelijk laat aan maar ik had wel eens gehoord dat dat hoorde bij een chique entree (...). Het was gezellig om tussen het soepje en een visje even herinneringen op te halen. En daar werd ik zowaar ook nog tot ridder geslagen wegens verleende trouwe en professionele (ahum) diensten.
Tot slot was er vorige week de finale. Samen met een directe collega zijn we gaan eten bij Bellagio in Den Bosch. Dit is een culinair Italiaans restaurant waar je dus niet de standaard pizza of bistecca siciliana besteld. Dat het gezellig was bleek wel want we werden tegen 0:30 uur lichtelijk aangespoord zodat het personeel ook eens naar huis kon.

Toch wel vreemd om na talloze borrels, etentjes, recepties enz. nu zelf eens onderwerp (of lijdend voorwerp) van dergelijke bijeenkomsten te zijn. Een hele leuke afsluiting van een ontzettend dynamische periode. Maar het is mooi geweest. Tijd de vleugels uit te slaan en weer op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen. Nu nog even genieten van wat vrije tijd en per mei mag ik weer aantreden en beginnen aan mijn nieuwe avontuur!