21 juni 2008

Marc Anthony

Terwijl ik net terug was van vakantie (schrijf ik later nog wel) riep de plicht alweer en mocht ik maandag weer aan de bak. Dus goedgemutst op pad met een vriendelijk zonnetje aan een stralende hemel. Hoe langer ik in de auto zat, hoe meer mijn stemming wijzigde. File. En dat was de rest van de week al niet anders. Ik zat voor een training dinsdag tot en met donderdag in Amsterdam dus dat fileleed kon altijd erger. En dat was ook het geval. Volgens mij is 2,5 uur naar Amsterdam niet echt een standaard reistijd.

Donderdag waren we snel klaar en dat kwam goed uit. Wij gingen namelijk naar Antwerpen naar een concert van Marc Anthony. Gelukkig kregen we een mailtje van de promotor dat na het voorprogramma het optreden van Marc pas om 21 uur zou beginnen dus we hadden de tijd. In verband met vaststaand verkeer (alweer) op de A27 reden we via Dordrecht naar Antwerpen. Gelukkig was het parkeren vlakbij het Sportpaleis geen probleem.

Zoals het een echte latino betaamt liet Marc zich niet leiden door de klok. Ruim 40 minuten te laat begon dan eindelijk het concert. En alle bekende nummers spoorde een golvend maar niet uitverkochte zaal aan van ritmisch gedein tot spectaculaire salsa demonstraties. Het concert zelf viel ons een beetje tegen. Het geluid was niet optimaal en het duurde toch een behoorlijke tijd voor Marc interactie had met zijn publiek. En aangezien hij het niet moet hebben van een wervelende show, moet het muzikaal natuurlijk top zijn. En daar had wat mij betreft nog wel een schepje bovenop gemogen. Naarmate het concert vorderde werd het publiek steeds meer opgezweept en ondanks dat de meeste nummers Spaans waren, viel het me op dat er veel mensen meezongen. Als een vrouw 'who stands by her man' was ook Jennifer Lopez met manlief op tournee. Ze kwam even het podium op om een luid joelend publiek vervolgens weer de rug toe te keren. Jammer, want ze blijkt binnenkort samen met Marc op tournee te gaan. Na afloop zochten we snel de auto op om weer naar huis te rijden waar we tegen enen weer aankwamen.

Labels: