03 december 2007

The Boss: delayed

Aangezien Bruce Springsteen vrijdag nog een beetje zat te snotteren werd zijn concert in het Gelredome uitgesteld naar zaterdag. Erg vond ik dit niet want dit leverde mij een leuk verjaarscadeautje op. Ingrid kon namelijk niet dus nam Evert mij mee naar het concert. Een superconcert mag ik wel zeggen.

I'm sorry for the delay. It would have been ugly. Zijn verontschuldigingen werden uiteraard meteen geaccepteerd want vanaf het begin knalde hij en z'n maten van de E Street Band van het podium. En deze vossen verliezen zeker hun haren en looks (ze lopen ook al tegen de 60) maar niet hun streken. Wat een dynamite! Met een mooie balans tussen oude en nieuwe nummers, steviger werk en ballads was het een prachtig concert. En van een haperende stem was geen sprake.

Dit was de setlist:

1. Radio Nowhere (Magic)
2. No Surrender (Born in the USA)
3. Lonesome Day (The Rising)
4. Gypsy Biker (Magic)
5. Magic (Magic)
6. Reason To Believe (Nebraska)
7. Candy's Room (Darkness on the Edge of Town)
8. She's The One (Born to Run)
9. Livin' In The Future (Magic)
10. The Promised Land (Darkness on the Edge of Town)
11. Darlington County (Born in the USA)
12. Tunnel of Love (Tunnel of Love)
13. Night (Born to Run)
14. Devil's Arcade (Magic)
15. The Rising (The Rising)
16. Last to Die (Magic)
17. Long Walk Home (Magic)
18. Badlands (Darkness on the Edge of Town)
19. Girls in Their Summer Clothes (Magic)
20. ‘Sinterklaas’ is Coming to Town
21. Born to Run (Born to Run)
22. Dancing in the Dark (Born in the USA)
23. American Land (We Shall Overcome)

Hij wist zelfs dat wij aan de vooravond stonden van Sinterklaas dus paste hij zijn programma daar op aan. Zoals hij trouwens elk concert zijn nummers aanpast. Ja, hij weet als geen ander zijn publiek te bespelen.
De Revu heeft en leuke podcast met zijn muziek. Voor de liefhebber. En mocht je The Boss ook eens live aan het werk zien? Volgend jaar 18 juni komt hij weer langs voor een concert in de Arena.

Trouwens, zo gek is het Gelredome nog niet als concertlocatie. Ik was er nog niet geweest maar het is niet zo kolossaal als de Arena. Dus een intiemer sfeertje en beter bereikbaar dan veel andere locaties.

Labels: