09 september 2007

Appelpop 2007

Het spande erom want ik lag weer es plat door mijn rug maar met (niet zachthandige) tussenkomst van de chiropractor was ik zaterdag toch weer op de been om naar het grootste overdekte gratis pop festival te gaan van Europa. En laat zich dat nou afspelen in Tiel. De line up was dit jaar super: The Scene, Racoon, Postman, Di-Rect, Van Velzen, After Forever, Ilse DeLange, Blof, Normaal en nog een groot aantal anderen.

's Middags zijn Mike en ik eerst naar Di-Rect gaan kijken want die waren al vroeg van de partij (13:00 uur). Ze waren erg goed en zijn het stadium van gezellig jongensbandje al lang gepasseerd. Normaal is Tim natuurlijk de frontman maar ook Spike heeft een gouden strotje hoor. Dat geeft de band alleen maar meer kleur.

Zaterdag waren Evert en Ingrid al vroeg bij ons want Ingrid wilde de gothic band After Forever graag zien. Het eerste nummer vond ik wel mooi maar toen alle registers open gingen moest ik toch afhaken. Dat konden mijn oren niet aan. Voor mij was het meer Never Again.

Nee, dan onze Ilse. Als ze het publiek aanspreekt is ze een schattig timide vogeltje. Maar als die scheur eenmaal open gaat: wat een genot! Enorm bereik wat prima tot haar recht komt met de kudde hits die ze toch alweer op haar naam heeft staan.

Tussendoor even aan de Egyptische shoarma en kofta om daarna weer te haasten voor de Zeeuwse vrienden Blof. En ook zij kregen de handen flink op elkaar. Hutje, mutje in de grote tent en het terrein daarbuiten. En iedereen brulde mee over zoute wateren en zilte lucht.

Het was voor mij het beste Appelpop tot nu toe, al vrees ik dat ze langzamerhand problemen krijgen met hun eigen succes. Ruim 30.000 bezoekers voor een gratis concert. Hoelang blijft dat nog goedgaan?

Labels: