07 augustus 2007

Visite

Nadat wij in 2004 bij hen te gast waren in Rancho Cucamonga (Los Angelos, Verenigde Staten) waren wij gastheren voor Marie en Rodney die een trip in Europa maakten. Donderdag hebben we ze van het treinstation in Rotterdam gehaald waar ze arriveerden met de Thalys vanuit Parijs. 's Middags is Mike met ze Tiel ingegaan want dat wilde Marie na 26 jaar wel weer eens terug zien. Daarna hebben we heerlijk gestruind en gegeten in Den Bosch waar Greg een goed Italiaans restaurant had gereserveerd. Het was heerlijk eten en erg gezellig. Rodney wilde ook graag iets van Duitsland zien dus vrijdags hebben we ze meegenomen via Nijmegen naar Kranenburg en Kleve. Rondgelopen in de oude stad, kerkjes, gewinkeld en zelfs de locale middenstand gesponserd want Rodney moest nog een groothoeklens hebben voor zijn camera.
's Zaterdags zijn we naar Amsterdam gegaan. Eerst Gay Parade gekeken (was weer een feestje en wat keken zij hun ogen uit naar die rare Dutchmen), daarna het Rijksmuseum waar wij ook nog nooit waren geweest. Echt prachtig en aanrader! 's Avonds hebben we gegeten bij de Surinaame Chinees op de Zeedijk en daarna nog even over de Wallen gelopen. Wederom een happening voor onze gasten.
Op de zondag namen we ze mee naar Apeldoorn, Paleis het Loo. Natuurlijk helemaal onder de indruk van ons in 17e eeuwse staat teruggebrachte hof van koning-stadhouder Willem III en Mary. Nadat Mike en Marie van de zon genoten en Rodney en ik de tuinen verkenden, hebben we mijn home town Deventer nog even aangedaan. Hier liep de boekenmarkt net ten einde en hebben we ze het Bergkwartier laten zien.
Na een lichte salade met tonijn thuis, als compensatie voor de Surinaamse calorieën hebben we ze maandag veilig op Schiphol afgeleverd.

En op de terugweg meteen Irene weer meegenomen die dezelfde ochtend net aankwam van haar vakantie van Korsow.