16 augustus 2007

Antilliaanse Feesten

Zaterdag zijn we naar Hoogstraaten (B) geweest naar de Antilliaanse Feesten die daar jaarlijks worden gehouden. Dit festival biedt een podium voor allerlei tropische muziek als zouk, bacchata, merengue en natuurlijk salsa. Ik ging voornamelijk voor twee optredens: Kassav' (zouk van de Franse Antillen, luister hier) en La India (salsaprinses want de koningin is nog steeds Celia Cruz). En we waren niet de enigen hoor. Met duuzenden stonden we te swingen. Leeftijd speelde geen rol want ze waren allemaal vertegenwoordigt.
Natuurlijk gaan we behalve voor de muziek ook altijd voor het eten dat in talrijke tentjes te koop is op het festivalterrein. Dus na wat te hebben geswingd op de muziek, hebben we een hapje gegeten. Gelukkig door de uitbundige keuze geen moeilijke opgave want er is voor elk wel wat wils. Van Senegalese couscous, Surinaamse roti tot shoarma van Achmed.
De volgende dag kon ik natuurlijk niet meer lopen van de zere knietjes (drank viel wel mee) maar het was allemaal voor een goed doel. Volgend jaar maar weer.

Labels: