26 december 2005

Kerstmis

Net terug van een zonnige vakantie en de plicht roept al. Wat roept? Gilt in je oren! Niet alleen op het werk vragen verschillende zaken je aandacht, ook de toezegging dat wij wel voor gastheer willen spelen op kerstavond schept verplichtingen. Eerst maar es op pad voor een boom en dat is gezien de tijd in het seizoen nog goed gelukt. Afi en Xara hebben er al een paar uit de boom gezwiept maar met hier en daar een beetje herschikken ziet de gemiddelde voorbijganger hier niets van.

Kerstavond hadden we een klein gezelschap om de aftrap te geven voor Kerstmis 2005. Als je het mij vraagt is deze avond het leukste van al deze dagen. Het menu dwong een strak programma af en Menno gooide roet in het eten door zijn verjaardag vrijdagavond te vieren (maar was wel gezellig hoor Menno). Dus met frisse moed zterdags's vanaf zo'n 9:30 uur in de keuken begonnen met kokkerellen. Had de spitskooltjes lekker gemarineerd en het was goedgekeurd want van de 8 bleven er 7 over, Xara houd dus ook al van spitskool. Voor de liefhebbers, het menu zag eruit als volgt:
  1. champagne met een gevuld ei
  2. geroosterde kip op salade
  3. heldere tomatensoep met koriander
  4. mosterdspitskool gevuld met parmaham
  5. lamsrack met pijnboom/mosterdkorst of biefstuk koriander
  6. grand dessert met flan, vanilleijs, mango en papaya
  7. koffie/thee met bonbons en likeur
(Ik heb gehoord dat er een DNA pil bestaat die de stofwisseling stimuleert als ondersteuning bij afvallen. Liefhebbers?) Nou, viel echt mee hoor. Alles was mooi mager en paste prima in een verantwoord dieet. Pa en ma bleven slapen dus die heb ik de volgende middag in een wandeling van twee uur ook weer wat calorietjes lichter gemaakt. In ieder geval hebben we het erg gezellig gehad en dat telt toch!?

Het zit er weer op voor een jaartje.