21 april 2012

Bloesem


Het beloofde een mooie tocht te worden. Stevige wandelschoenen aan, lichte kleding en een flinke pas om in een sprookjesachtig decor een parcour te lopen van 20 kilometer. De Bloesemtocht in de Betuwe biedt een unieke gelegenheid door boomgaarden te lopen die normaal verboden gebied zijn. Of over de Linge met door militairen aangelegde pontons. De enige andere gelegenheid de Appeldijk vanaf het water te zien is in de zomer, peddelend in je kano.

Een rugzak met voedzame broodjes en bananen zou eigenlijk overbodig zijn want overal langs de route staan volop kraampjes, beheerd door uitbaters met allerlei lekkernijen voor de hongerige wandelaar. En terwijl je je benen rust geeft, je je tong prikkelt met ijskoude cola, dwaalt je blik af langs de slingerende dijk vol fanatieke wandelaars.

Moe, maar voldaan van de prestatie zouden we aankomen. Trots op de gelopen kilometers, de schitterende foto's en helemaal bijgepraat over de zin van het leven. Ter afsluiting klinkend met een heerlijk wijntje.

... Dus hebben we door het wisselvallige weer besloten de wandeltocht tot volgend jaar uit te stellen en maar meteen de middag met een wijntje door te brengen. Prima alternatief gebleken!

Labels: ,