30 januari 2007

Schaatsweekend

Oftewel, kijken naar schaatsen hoor want eer ik Mike zover heb dat hij zelf de ijzers onderbind, moet er nog heel wat gebeuren. Zo vers gebrand uit de carribean stapten wij in de auto op weg naar Heerenveen voor de Essent World Cup. Bij Thialf ontmoetten we Inge, Marco, Dianca en Mischa die het initiatief voor dit feestje hadden genomen. Het was erg sfeervol en gezellig. Nog nooit zo'n aanmoediging gehoord voor Duitse deelnemers (...). Ik ging voornamelijk voor de happening maar Mike en Dianca waren fanatieke aanhangers hoor, die mocht je niet teveel storen.

Tijdens de wedstrijd hadden we gezellig staan ouwehoeren met wat 'locals' die we prompt 's avonds weer tegen het lijf liepen in de stad. Dus meteen maar in de kroeg een drankje mee gedaan. Na het eten in de shoarmatent (volgende keer echt ergens reserveren) maakten we de avond nog even af in de kroeg.

De overnachting was in D'Alde Pastorije in Hoornsterzwaag, een verbouwde pastorie/boerderij die nu als 'bed & breakfast' dienst doet. Saampjes met zijn allen op een kamer. Na een uitgebreid ontbijt van verse broodjes hadden we zondag de finale dag.

Al met al weer een leuk weekend hoor. Moeten we volgend jaar maar weer doen.