25 januari 2007

Korsou

Na onze borrel hebben we de volgende dag de kerstboom afgetuigd en de koffer gepakt want maandag de 8e gingen we onderweg naar Curaçao. Hier hebben we weer lekker genoten van heerlijk weer. Beter nog als anders want het was eigenlijk een beetje kouder dan normaal. Aan het einde van dit regenseizoen lag de temperatuur 's nachts zo rond 26 graden en dat slaapt prima hoor.

Natuurlijk was het leuk om iedereen weer te zien en we hebben zelfs kennisgemaakt met de nieuwe aanwinst van de familie Riley: pup Zaza. Goed opletten want ze is zo klein dat je er makkelijk op gaat staan.

De tripjes zijn al echt vertrouwd maar het blijft toch leuk om de markt te bezoeken. Heerlijk creools eten voor weinig centjes. En de groentekraampjes van de Venezuelanen die met hun producten de oversteek naar de eilanden doen.



Afgelopen zondag (21e) heb ik eindelijk de Cristoffelberg beklommen met Carl. Nou dat viel niet mee want hoe hoger we kwamen hoe minder pad er nog overbleef en hoe meer we moesten klauteren over de rotsen. Bekaf bereikten we de top die toch nog een 375 meter hoog is. Helaas was het weer niet al te helder zodat je niet het hele eiland kon overzien maar het bleef een indrukwekkend gezicht hoor en de inspanning wel waard. Hier kan ik nog tien jaar op teren.

Een van de mooiere baaien van het eiland is tegenwoordig afgesloten voor publiek, Barbara Beach. Daar weten de bewoners wel raad mee want wij gingen lekker picknicken met de boot, evenals een bonte stoet anderen. Heerlijk gezommen met een biertje in mijn hand en de muziek van een partyboot op de achtergrond. Als dat geen paradijsje is. De foto is niet helemaal lekker scherp maar ja, het gaat om de indruk nietwaar?


Helaas riep de plicht ook weer dus hebben we weer afscheid moeten nemen van Lois en Quinn (en de rest). Sinds vanmiddag weer thuis waar ik meteen maar begon aan het installeren van de nieuwe modem zodat we weer internet hebben. (We waren al sinds 12 december uit de lucht).

De prentjes vind je in het fotoalbum.