10 september 2006

Appelpop

'Tiel is nie viel'. Meestal vind ik dat ook maar een happening dat echt elk jaar grootser wordt en ons stadje doet overspoelen met allerlei muziekfans (van soms opmerkelijk allooi getuige de Gothic fans van Within Temptation) zijn de muziekfestiviteiten rondom de Fruitcorso. Zo gingen wij gisteravond met Monique en Jan naar Appelpop. Voor Rowwen Heze waren we te laat want die stond al rond etenstijd gepland maar ik was aangenaam verrast door Sarah Bettens. Een voor mij onbekende, dacht ik, maar ze schijnt internationaal zeer bekend te zijn van K's Choice. Mooie sound! Later op de avond konden we nog wat mijmeren over vervlogen tijden bij The Nits, welke in mijn herinnering toch wel wat steviger muziek in de aanbieding hadden dan deze chansoniers. Mike en Monique waren niet onder de indruk dus dropen al snel af richting huis.


Jan en ik bleven nog even want De Dijk als uitsmijter van het festial wilden we toch niet missen. Blij dat we dat hadden gedaan want ze waren erg goed. Echt een top-live-act waar menig bandje bij verbleekt. Zowel luisteren naar relatieve nieuwe nummers als stormachtig meegebulder door duizenden op de klassiekers. Lekker was dat.

Trouwens, Xaartje gaat weer goed hoor. Zwelling is afgenomen en ze blijft vrolijk. Wel een raar idee dat ze zo'n belangrijke kies moet missen maar het schijnt allemaal niet erg te zijn.