30 augustus 2006

Gutentag

Daar waren we wel weer even toe want sinds ons vorige dagje vrij bleven we razenddruk op het werk en 's avonds en het weekend braaf aan de slag. Na ons geklus er weer even tussenuit dus. Dat werden een paar daagjes naar de oosterburen bij Cochem. Gunderrath om precies te zijn. Hier had CenterParcs ook een onderkomen en dat leek ons wel wat. Een beetje zwemmen, wandelen met de doggies en Cochem bekijken. Misschien zelfs nog even naar Trier.



De accomodatie viel een beetje tegen. Eenvoudig huisje, weinig te doen op het park want het zwembad was geschikt voor alle leeftijden tussen 4 en 6 ... En alleen gericht op brave huisvaders die vroeg op stok gaan want alle activiteiten hielden er om 19:00 uur mee op. Pilsje pakken was niet echt een optie want de bar sloot ook vroeg. Echt in het buitenland voelde je je ook niet want het leek wel een Nederlandse enclave. Allemaal spraken ze redelijk onze moerstaal. Maar, eerlijk is eerlijk, wel een ontzettend vriendelijke streek met gastvrije Duitsers. Ook in Cochem weten ze nog hoe je een klant moet behandelen. Mogen ze bij onze trekpleisters nog wel wel een voorbeeld aan nemen. Eng is het ook wel weer een beetje; wederom een goede ervaring met onze nachbarn. Ik zou bijna nog emigratieneigingen krijgen...
Na 3 nachtjes weer terug naar die Niederländen. Trier is er niet meer van gekomen want de weergoden lieten dat niet toe. En natregenen kunnen we thuis ook.